*

VT1: Hamilton zet de toon, Honda-motor heeft aan kracht gewonnen

André Venema

André Venema

15 maart 2019 03:58

VT1: Hamilton zet de toon, Honda-motor heeft aan kracht gewonnen

Lewis Hamilton heeft het nieuwe seizoen in stijl afgetrapt. De vijfvoudig wereldkampioen klokte bij de eerste trainingssessie van 2019 in Melbourne de snelste trainingstijd, nipt voor beide Ferrari’s en Max Verstappen. Opvallend: drie Honda-motoren in de top-6 wat betreft hoogste topsnelheid.

Om klokslag twaalf uur lokale tijd is Kimi Räikkönen namens Alfa Romeo de eerste die de baan oprijdt. De Finse veteraan kan anderhalf uur later terugkijken op een geslaagd debuut bij zijn nieuwe werkgever. Hij eindigt als zesde, nog voor Max Verstappens teamgenoot Pierre Gasly.

Hoewel er geen al te zware conclusies aan de eerste trainingssessie mogen worden verbonden, lijken de trendsetters van vorig jaar – Mercedes en Ferrari – opnieuw zeer aan elkaar gewaagd. Tussen Hamilton, Vettel en Leclerc zit nog geen tiende van een seconde. Verstappen was bijna twee tiende langzamer dan de regerend wereldkampioen. “Maar het is veelbelovend dat Red Bull vanaf het begin al zo snel is”, concludeert SkySports’ analist Paul di Resta.

VT1 verloopt verder zonder problemen. Alleen een schuiver van Alex Albon zorgt na ruim een uur kort voor een rode vlag.