*

Vettel denkt niet aan overstappen

Daan de Geus

Daan de Geus

5 september 2014 09:16

Vettel denkt niet aan overstappen
Racepictures

Sebastian Vettel is nog niet aan een nieuwe uitdaging toe en zit prima op zijn plek bij Red Bull. Nadenken over een mogelijke overstap, naar bijvoorbeeld McLaren, doet hij dan ook niet.

Vettel staat nog tot en met eind 2015 onder contract bij Red Bull, maar het is een publiek geheim dat het team van McLaren een oogje op hem heeft voor komend seizoen of daarna, terwijl Vettel in het verleden ook al geregeld in verband is gebracht met Ferrari.

Alle geruchten ten spijt wil de viervoudig wereldkampioen zelf van verhuizen niets weten: “Je weet natuurlijk nooit wat de toekomst je brengt, maar op het moment voel ik geen behoefte om naar een ander team te gaan. Ik voel me hier goed”, zegt hij tegen Autosport.

Dat Vettel nadrukkelijk aangeeft dat hij ‘op het moment’ goed zit bij Red Bull en zijn opties voor de toekomst open houdt, laat natuurlijk ruimte voor speculatie, net als het feit dat de Duitser meldt dat het ‘normaal is om gesprekken met teams te voeren’.

Om hier gelijk de angel uit te halen, benadrukt Vettel echter het volgende: “We presteren dit jaar met Red Bull – vooral aan mijn zijde van de garage – nog niet zo goed als we zouden willen en daar verandering in brengen is het enige waar ik me momenteel op focus.”

Vettel weet dat het ‘een flinke klus wordt’ om het niveau dat hij voor ogen heeft weer te bereiken en juist daarom is het na vijf en een half jaar bij Red Bull zeker niet zo dat hij een nieuwe uitdaging nodig heeft: “Want deze situatie omdraaien is absoluut uitdaging genoeg.”

Een deel van die uitdaging is het (toekomstig) omgaan met nieuwe personeelsleden, aangezien Vettels vaste race engineer Guillaume ‘Rocky’ Rocquelin na dit seizoen gepromoveerd wordt, terwijl technisch directeur Adrian Newey dan een stapje terug doet.

“Maar dat soort mutaties zijn normaal en het is niet per se slecht als dingen veranderen”, denkt hij. “Zeker niet aangezien Rocky alleen maar een andere functie krijgt, Adrian absoluut nog een rol zal spelen en we bovendien ook genoeg andere goede mensen hebben.”

Lees meer over

Mclaren Red Bull Vettel