Regerend wereldkampioen Sebastian Vettel is tevreden met zijn tweede plaats. “Dit hadden velen niet verwacht, na mijn zesde plaats van gisteren”, zei hij na afloop.

 

De Red Bull Racing-coureur werd in Albert Park aan het werk gezet. Vorig jaar reed hij vanaf de eerste plaats zijn rondjes en kwam hij doorgaans niet in de problemen. Nu moest Vettel werken voor zijn geld. En dat deed hij naar behoren. In de openingsfase passeerde hij Nico Rosberg met een gewaagde manoeuvre. Daarna reed hij vanaf de vierde plaats door naar plek twee. Weliswaar met wat hulp van de safety car.

 

“Het is alleen niet puur aan de safety car te danken dat ik voor Hamilton ben geëindigd”, meende Vettel in de persconferentie. “We reden al bij elkaar in de buurt en mijn kans was zeker gekomen om hem in te halen. Maar die neutralisatie hielp mij natuurlijk wel. Het was al met al een geweldige race.”

 

“Ik heb mij wel vermaakt. Mijn start was goed, maar Rosberg verraste mij met zijn goede start. Hierdoor zat ik klem aan de binnenkant van de eerste bocht en reden er twee Mercedessen voor mij. Het lukte mij snel om met een uiterste poging Rosberg te verschalken en daarna zat ik een poosje vast achter Schumacher.”

 

“Ik maakte nog een fout achter hem in de eerste bocht, maar niet lang daarna overkwam hem hetzelfde. Hierdoor haalde ik hem ook in. Vervolgens mocht ik het gat met de McLarens pogen te dichten. Ik wil hun en Jenson feliciteren met de winst. Hij reed erg goed.”

 

“Ik ben blij met deze tweede plaats. Dit hadden velen niet verwacht, na mijn zesde plaats van gisteren. De wagen is beter in de race dan op de zaterdag. De auto kan nog flink doorgroeien dus het is nu aan ons om het gat te dichten. Dit was een mooie dag.”