We hebben ‘het vingertje van Vettel’ een tijdje moeten missen, maar na de Australische Grand Prix stak hij het weer fier de lucht in. “Dit is ongelooflijk”, aldus de Duitser na zijn overwinning.

Toch was Vettel de race, die hij en Ferrari naar zich toe wisten te trekken door zijn pitstop net wat beter te timen dan Mercedes bij Hamilton deed, graag wat anders begonnen: “Ik was even bang dat Hamilton direct weg zou rijden, nadat ik er niet in was geslaagd om hem volgens plan direct aan te vallen. Daar was mijn start gewoon te slecht voor.”

In tegenstelling tot was Vettel vreesde, kon de Duitser Hamilton juist heel goed volgen. “Ik wist natuurlijk niet zeker wat zijn strategie was, en Lewis versnelde na een ronde of tien ook wat, maar vlak voor zijn eerste pitstop kwam ik weer wat dichterbij”, doet Vettel zijn verhaal ten overstaan van het Duitse RTL.

Na de pitstop van Hamilton, die dus grotendeels bepalend bleek te zijn voor de uitslag van de race, zat de Engelsman lange tijd vast achter Max Verstappen. “Een mazzeltje voor ons”, erkent Vettel. “Maar dat neemt niet weg dat de auto buitengewoon goed was, zeker op de zachte banden. Het tempo was in ieder geval snel genoeg om de koppositie vast te houden en het gat naar Hamilton te handhaven.”

De overwinning is volgens Vettel ‘de beloning voor vele manuren werk die de Scuderia in de nieuwe auto heeft gestoken’: “We staan er na een voor ons goede en rustige winter duidelijk beter voor dan twaalf maanden geleden. Deze overwinning deel ik graag met iedereen in het team.”

Vettel wil na zijn eerste triomf sinds de Grand Prix van Singapore in 2015 echter nog niets van een favorietenrol in 2017 weten: “We moeten met beide benen op de grond blijven staan. Natuurlijk was dit de best denkbare start van het seizoen, maar we hebben nog een lange weg te gaan.”