Tijdens het podiuminterview reageerde winnaar Sebastian Vettel nog koeltjes op het negeren van teamorders en aanvallen van zijn teamgenoot Mark Webber, maar tijdens de persconferentie heeft hij zijn excuses aangeboden aan Webber. Of Webber deze gaat accepteren, is echter nog maar de vraag.

“Dit soort dingen moet je binnenskamers bespreken. Ik sta nu in ieder geval op de middelste trede van het podium en ben dus de gelukkigste man hier”, vertelde Vettel tijdens het podiuminterview.

Vettel vertrok vervolgens richting de perszaal op het circuit voor de persconferentie. Onderweg trok Webber hem al (spreekwoordelijk) aan zijn mouw, terwijl Red Bull-bobo’s Adrian Newey, Christian Horner en Helmut Marko misschien ook tussendoor nog wel woorden gewisseld hebben met Vettel over het schenden van de afspraak om na de laatste stap banden te sparen en rustiger aan te doen.

Hoe dan ook, Vettel heeft tijdens de persconferentie zijn excuses aangeboden: “We hadden in positie moeten blijven. Ik heb de teamorders niet expres genegeerd, maar ik heb wel een grote fout gemaakt door dat onbewust te doen.”

“Ik heb de leiding afgepakt van Mark en het is duidelijk dat hij daar boos om is. Ik had het niet moeten doen en bied mijn excuses aan. Dat ik veel risico nam om hem in te halen, maakt het natuurlijk alleen maar erger. Ik had me beter moeten gedragen.”

“Ik weet dat Mark zich hier niet beter door zal voelen, maar het enige dat ik verder kan zeggen is dat ik het niet expres heb gedaan”, voegt Vettel daar nog aan toe.

Een aangeslagen Webber stond niet veel later voor de camera’s van Sky Sports F1 en had het zichtbaar moeilijk zijn emoties onder controle te houden: “Er zijn al eerder dingen tussen ons gebeurd, maar ik heb veel respect voor Sebastian. Hij is een geweldige coureur. Het punt is echter dat het altijd close is geweest tussen ons en dat het de kleine dingen zijn die het verschil maken in onze strijd”, ratelde hij.

“We hadden vooraf afspraken gemaakt over hoe we het zouden aanpakken, dus dit doet veel pijn”, erkende Webber. “Ik denk dat ik nu maar moet ophouden met praten”, zei Webber, die nog wel het volgende kwijt wilde als antwoord op de vraag of afspraken binnen het team wel nut hebben als ze geschonden worden: “Het heeft inderdaad weinig zin als iemand zich er niet aan houdt.”

“Het team vertelde me herhaaldelijk dat we niet met elkaar in gevecht zouden komen, omdat we het toerental van onze motoren hadden teruggedraaid en banden moesten sparen.”

“Door wat er gebeurd is, zijn er nu mensen in het team die in een lastig parket zitten en onder druk staan. We hebben drie weken de tijd om dit weer glad te strijken. Ikzelf ga naar Australië om even lekker te surfen. Ik hoop dat ik me daardoor beter ga voelen, want ik heb een aantal zeer onprettige gedachten gehad tijden de laatste ronden. Hoe dit gaat uitpakken, moeten we maar zien.”

Vettel werd ook nog voor de camera’s van Sky Sports F1 gehaald en had het volgende te zeggen: “Ik heb mijn excuses al publiekelijk aangeboden, maar zal ook nog face-to-face met Mark praten en uitleg geven over wat er gebeurd is. Mark en ik haten elkaar niet en blijven elkaar respecteren, maar ik heb een fout gemaakt en we moeten dit nu goed maken, wat volgens mij ook wel kan.”

“Dat mensen van buiten kritiek op me hebben, doet me niets, maar ik ben  Mark en het team wel uitleg schuldig. Ik ben ook niet zo trots op deze zege, want het had eigenlijk Marks overwinning moeten zijn.”