Sebastian Vettel profiteerde in Singapore van de pech van de concurrentie en bleef zelf foutloos. De regerend wereldkampioen gaf na afloop aan aardig aan het einde van zijn Latijn te zijn.

“Dit is een van de zwaarste races van het jaar”, zei hij op het podium tegen Eddie Jordan. “We haalden de limiet van twee uur. Het circuit is een killer met al zijn hobbels. Je kunt er geen fout maken. Er kwam geen einde aan de race.”

De dynamo van de Red Bull overleefde nu in ieder geval twee neutralisaties. Nu was het de beurt aan anderen om pech te hebben. “We konden profiteren van de uitvalbeurt van Lewis Hamilton. Ik zag een aantal ronden eerder al dat er iets niet in de haak was aan zijn auto.”

“Wij waren het hele weekend al snel. Na mijn start reed ik gelijk tweede, dus toen kon ik echt op jacht. Ik ben enorm blij en trots om zo’n zware race op mijn naam te schrijven”, aldus Vettel, die ook goed weet wie hij dankbaar moet zijn.

“Ik wil deze overwinning opdragen aan een enorm bijzonder mens, die laatst is overleden. Sid Watkins is de voornaamste reden dat wij nu redelijk veilig kunnen racen. Hij heeft de sport steeds veiliger gemaakt. Daar wil ik hem enorm voor bedanken.”

Met nog zes races te gaan heeft Vettel nog een achterstand van 29 punten op Fernando Alonso. “Dit is voor iedereen een enorm gaaf seizoen”, aldus Vettel. “Dit was een leuke race die, denk ik, leuk was om naar te kijken. Er zijn nog veel races te gaan.”

“Wij hebben een snelle auto dus we gaan er alles aan doen om aan het einde van het jaar boven al die andere rijders te staan.”