*

Vettel: ‘Ferrari had op Mercedes na de snelste auto’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

9 oktober 2016 11:59

Vettel: ‘Ferrari had op Mercedes na de snelste auto’
Sutton Images

Sebastian Vettel is van mening dat Ferrari vandaag sneller was dan Red Bull. Dat hij uiteindelijk niet op het podium staat heeft te maken met de strategie én de blauwe vlaggen, meent Vettel.

Het zag er in de eerste ronden van de race goed uit voor Sebastian Vettel. Hij maakte als derde zijn eerste pitstop, maar aan het eind van de rit moest hij naast Rosberg en Verstappen ook Hamilton voor zich dulden. Of hij snel genoeg was om Hamilton te verslaan weet hij niet, maar hij had naar eigen zeggen graag de kans gekregen daar achter te komen, ware het niet dat achterblijvers en zijn eigen strategie hem parten speelden.

“In de slotfase werden de zachte banden onder mijn auto snel minder, waardoor ik de aansluiting met de mensen voor mij verloor. Achteraf is het natuurlijk makkelijk roepen dat dan de strategie niet goed was, maar wij waren ervan overtuigd dat dit juiste benadering van de race was.”

“Daarnaast verloor ik veel tijd bij het dubbelen van de achterblijvers. Wat dat betreft had ik de pech dat ik ze steeds tegenkwam op punten waar ze moeilijk aan de kant kunnen gaan, terwijl Lewis Hamilton voor mijn gevoel veel vaker de luxe had om ze op de rechte stukken voorbij te gaan.”

Räikkönen
Sebastian Vettel is dus niet echt tevreden met zijn race en ook teamgenoot Kimi Räikkönen zegt teleurgesteld te zijn. Met name zijn gridstraf heeft hem volgens de Fin zelf parten gespeeld.

“Als je gewoon mag vertrekken vanaf die tweede startrij heb je veel meer ruimte om vrij te racen en je eigen tempo te rijden. Nu zat ik na een goede start vast achter langzamere rijders en dat had ook weer een negatief effect op het weggedrag van de auto.”

“We waren vandaag snel genoeg voor een beter resultaat dan dit en dat heb ik laten zien op het moment dat vrij baan had. Helaas liep het echter anders.”