*

Vettel: ‘Ferrari heeft niets te vrezen in Monaco’

Daan de Geus

Daan de Geus

25 mei 2017 09:21

Vettel: ‘Ferrari heeft niets te vrezen in Monaco’
Sutton Images

Zestien jaar geleden, in 2001, won Ferrari voor het laatst in Monaco. Sebastian Vettel denkt echter dat de Scuderia dit jaar een goede mogelijkheid heeft weer eens te heersen in het Prinsdom.

Dat gezegd hebbende, erkent Vettel wel gelijk dat Mercedes vooraf de favoriet is. “Want zij waren hier de laatste jaren wel heel sterk, dus zij zijn het te kloppen team. Ik heb er echter vertrouwen in dat we een goed weekend kunnen hebben”, beklemtoont hij.

“We beschikken over een goed totaalpakket en als team zijn we sterk. We hoeven dus nergens bang voor te zijn”, meent de Duitser die als WK-leider, met zes punten voorsprong op zijn Mercedes-rivaal Lewis Hamilton, naar Monte Carlo is gekomen.

Wie het in Monaco goed wil doen in de race, moet zich in de eerste plaats natuurlijk goed kwalificeren. Zeven van de laatste tien keer werd de race van pole gewonnen. Kan Ferrari zaterdag de eerste startplek pakken? “Ik denk wel dat het mogelijk is”, antwoordt Vettel.

“We moeten dan een goed ritme te pakken krijgen, want het draait in Monaco om vertrouwen. Ik weet zeker dat we over de juiste middelen beschikken om de juiste set-up te vinden om in een ritme te komen en het benodigde vertrouwen in de auto te krijgen.”

Lees meer over

Ferrari Monaco Vettel