*

Vettel: ‘Ferrari heeft zich bewezen in ontwikkelingsrace’

Daan de Geus

Daan de Geus

24 november 2017 08:54

Vettel: ‘Ferrari heeft zich bewezen in ontwikkelingsrace’
Racepictures

Sebastian Vettel denkt dat Ferrari dit jaar wel heeft laten zien dat het bij kan blijven in de ontwikkelingsrace, iets wat in voorgaande jaren vaak niet het geval was.

“Historisch gezien hebben we doorgaans terrein verloren naarmate het seizoen vorderde”, erkent Vettel in Abu Dhabi, aan de vooravond van het laatste Grand Prix-weekend van 2017. “Ons tijdens het seizoen goed blijven doorontwikkelen, is iets waar het dus vaak aan heeft geschort”, erkent hij.

“Dit jaar was het echter anders”, meent hij. “Er zijn twee of drie races geweest waarin we om uiteenlopende redenen kostbare punten verloren en waardoor we feitelijk moesten afhaken, maar voor de rest is het ons gelukt competitief te blijven.”

“In Brazilië was ook wel te zien dat we ook in deze fase van het jaar nog kunnen winnen, zolang alles op z’n plek valt”, haalt de winnaar van de afgelopen Grand Prix aan. “Na de zomerpauze is ons dat helaas echter niet vaak genoeg gelukt, omdat we onszelf soms in de weg hebben gestaan.”

Vettel doelt daarmee, vermoedelijk, op de startcrash waar hijzelf, teamgenoot Kimi Räikkönen en Max Verstappen in Singapore bij betrokken waren, maar ook de technische pech die hem in Maleisië tot een inhaalrace veroordeelde en daarna in Japan een uitvalbeurt betekende.

“Aan onze snelheid hebben we ook nooit getwijfeld”, zegt Vettel, die Ferrari’s prestaties in 2017 sowieso “een enorme stap vooruit” noemt vergeleken met 2016, toen het team geen enkele race won. Voor 2018 weet het nu verder wat het te doen staat, benadrukt hij tot slot strijdlustig.

Volgens Vettel weet Ferrari wat het nu te doen staat voor 2018.

Lees meer over

Ferrari Vettel

Gerelateerd