Ferrari heeft zich in Melbourne zeker nog niet van z’n beste kant laten zien, zegt Sebastian Vettel, die tijdens de vrijdagtrainingen nog wat met de balans worstelde.

De Duitser sloot de beide vrijdagsessies als vijfde af. “De auto voelde nog niet helemaal goed aan”, verhaalt Vettel na afloop, al is dat geen reden voor zorg voor hem. In tegendeel zelfs: “Ik denk dat we nog aardig wat performance achter de hand hebben.”

Vettel sloot beide vrijdagtrainingen als vijfde af.

Zolang Ferrari de set-up van de SF71H op orde krijgt, zal de Scuderia zaterdag een stuk beter voor de dag komen, is Vettel overtuigd. “Het lijkt verder allemaal dicht bij elkaar te zitten, wat positief is, want dat betekent dat we in de kwalificatie goed mee kunnen doen.”

Vettel denkt sowieso nog wel wat rondetijd te kunnen vinden, want hij liet in zijn snelste rondje in VT2 wat liggen. “Iedereen gaat natuurlijk nog progressie boeken, maar ik hoop dat ik een grotere stap kan zetten dan de rest.”

Teamgenoot Kimi Räikkönen eindigde twee keer als vierde, voor Vettel. De Fin botste echter ook bijna met landgenoot Valtteri Bottas. Terwijl Räikkönen met een afkoelrondje bezig was, kwam de Mercedes-coureur aanstormen in de aanloop naar bocht één. Räikkönen zag dat niet en het team had hem ook te laat geïnformeerd, maar het liep net goed af, al moest Bottas wel door het grind. Räikkönen bood zijn excuses aan en daarmee was de kous af. De wereldkampioen van 2007 hoeft niet voor een (grid)straf te vrezen voor hinderen.