Ferrari staat nog niet op gelijke hoogte met Mercedes. Dat meent Ferrari-coureur Sebastian Vettel, die wel denkt dat de Scuderia in de lift zit en het er goed uitziet voor de toekomst.

Vettel reageert daarmee op de uitlatingen van Niki Lauda. De Mercedes-topman stelde eerder deze week ten overstaan van Autosprint dat Ferrari in ieder geval over een motor beschikt die net zo sterk is als die van Mercedes.

Volgens Lauda zal het in 2016 verder gedaan zijn met de dominatie van Mercedes: “Want in de Formule 1 kun je een technische voorsprong nooit lang vasthouden. Daarnaast is het moeilijk om je te verbeteren als je aan de top staat en is het voor de teams achter je juist makkelijker stappen te zetten.”

Allemaal leuk en aardig, meent Vettel, maar volgens de viervoudig wereldkampioen overdrijft Lauda het enigszins: “Je moet niet altijd alles geloven wat Niki zegt. Hij verandert snel van gedachten en hoewel hij soms zinnige dingen zegt, is dat lang niet altijd het geval.”

Wat het verschil tussen Mercedes en Ferrari betreft, is volgens Vettel ‘gedurende dit jaar wel bewezen’ dat de twee teams niet op gelijke hoogte met elkaar staan. “Want anders was dit seizoen wel wat anders verlopen.”

Dat gezegd hebbende is Vettel zeer te spreken over de progressie die de Scuderia boekt en ziet hij het ook wel als een soort compliment dat Lauda Ferrari als geduchte rivaal omschrijft. “Hoe meer hij het over ons heeft, hoe beter. Het laat zien dat hij merkt dat we eraan komen.”