Sebastian Vettel voelde zich in Bahrein al een stuk beter op zijn gemak achter het stuur van de Ferrari SF71H, de auto waarmee hij inmiddels twee races heeft gewonnen, maar waarvan hij na zijn eerste zege nog zei dat hij er nog enigszins mee worstelde.

Vettel won de seizoensopener in Australië met wat hulp van de timing van de (virtuele) safetycarfase en erkende daarna ‘het vertrouwen’ nog niet helemaal te hebben in zijn nieuwe Ferrari. De Duitser pakte vervolgens pole en de zege in Bahrein, na een sterk staaltje bandenpoker, en daar was het gevoel achter het stuur al beter, vertelt hij.

Vettel was in Bahrein blijer met zijn Ferrari en klopte de Mercedessen.

“Het gaat altijd om een combinatie van dingen, maar ik denk dat de betere performance vooral toe te schrijven valt aan dat ik me beter voel achter het stuur. We hebben ook werk aan de set-up gedaan dat ons helpt meer uit de auto te halen”, zegt Vettel, die in Australië qua pace leek achter te blijven bij teamgenoot Kimi Räikkönen, maar de Fin – en de rest – er in Bahrein dus onder had.

Volgens Vettel voelde zijn Ferrari in Bahrein zowel over een enkele snelle ronde als in de race simpelweg een stuk stabieler aan. “Ik had zodoende meer het gevoel de controle te hebben”, zegt Vettel. “Ik heb nu ook meer vertrouwen in de auto. Hoe je dat precies moet uitleggen, weet ik niet, maar het geeft je gewoon het gevoel dat de auto beter reageert op je input. Uiteindelijk ga je daar sneller door, omdat je weet wat je van de auto kan verwachten en je beter kan anticiperen.”

Vettel geeft daarbij wel toe dat het ‘circuit naar ons toe kwam’ in het hete Bahrein, waar Ferrari doorgaans sterk is. De Formule 1 gaat nu naar China, voor de race in het veelal een stuk koelere Sjanghai. “We moeten maar zien hoe we het daar doen. Het is een compleet ander circuit, en de omstandigheden zijn ook heel anders. Het is er vaak tricky alles er goed voor elkaar te krijgen. Het vinden van een set-up die werkt, zal wederom de sleutel voor ons zijn. Als dat lukt, heb ik er wel vertrouwen in dat we het daar ook goed kunnen doen”, aldus Vettel.