“De laatste races waren lastig, maar nuttig. We weten nu wat beter moet.” Dat stelt Ferrari’s Sebastian Vettel, die daardoor op een sterkere tweede seizoenshelft rekent.

Ferrari begon sterk aan 2016, maar is teruggezakt en in de strijd om de tweede plek – achter het dominante Mercedes – inmiddels ingehaald door Red Bull.

De laatste drie ‘lastige races’ leverden daarbij niet eens meer podiumplekken op voor Ferrari, maar Vettel benadrukt tegenover Autosport dat het team daarin wel ‘veel heeft geleerd’ over haar auto.

Formula One World Championship 2016, Round 12, German Grand Prix, Hockenheim, Germany, Friday 29 July 2016 - Sebastian Vettel (GER), Scuderia Ferrari

Na een eerste seizoenshelft zonder zeges staat Vettel vijfde in de tussenstand.

“Na de eerste races van het jaar was het ons niet volledig duidelijk waar we ons qua verbeterpunten op moesten concentreren, maar inmiddels is dat een stuk duidelijker”, vertelt Vettel.

“We weten wat we moeten doen”, vervolgt hij. “Het gaat niet om dingen die je van de ene op andere dag kan verbeteren, maar er ligt een plan en de tweede seizoenshelft zou dus beter moeten zijn.”

Of dat echt het geval is, ‘hangt ook van andere teams af’, weet Vettel. “Maar we concentreren ons gewoon op ons eigen werk. Het belangrijkste is dat we dit nu weten en onszelf uitdagen beter te worden.”

“Net als veel andere teams zijn ook wij bij Ferrari natuurlijk al vol voor 2017 bezig, maar er zijn zeker dingen die we dit jaar kunnen leren en verbeteren waar we ook volgend seizoen nog wat aan hebben.”