Sebastian Vettel verloor veel ‘baantijd’ in de tweede vrije training, maar denkt daarmee niet een onoverkomelijke achterstand te hebben opgelopen.

“Kimi heeft gelukkig wel gewoon zijn ronden kunnen rijden, dus ik denk dat we alsnog voldoende data hebben weten te verzamelen”, zo laat Vettel aan het eind van de vrijdag weten. “Als we vanaf morgen onze zaakjes op orden hebben, is er niets aan de hand.”

Vettel had zijn zaakjes dus even niet op orde toen hij in de tweede vrije training na zo’n twintig minuten van de baan spinde in bocht negentien: “Mijn fout”, geeft Vettel toe. “Ik maakte een foutje omdat ik teveel risico nam. De achterkant brak uit, waarna de schuiver die daarop volgde het setje banden vernielde.”

“Het was dan ook een rommelige middag, maar de auto is snel, dus zorgen maak ik mij zeker nog niet”, vervolgt Vettel. Dat rommelige zat hem niet alleen in zijn spin, maar ook in het feit dat de vooras niet heel lekker aanvoelde, waardoor hij ook weer lang binnen bleef staan.

“Iets was er voor mijn gevoel niet goed aan de auto. Uiteindelijk hebben we niets gevonden, maar in zo’n situatie kan je niet voorzichtig genoeg zijn. Natuurlijk zullen we ook morgen (zaterdag) nog eens kritisch naar de auto kijken, maar ik ben er zeker van dat we meer kunnen rijden met minder problemen.”

Update: naar aanleiding van de problemen met de vooras heeft Ferrari met goedkeuring van de FIA besloten het gehele chassis te vervangen.