Sebastian Vettel heeft geen spijt van zijn uitlatingen aan het adres van Narain Karthikeyan, de HRT-coureur die hij na een aanrijding in Maleisië onder meer een idioot heeft genoemd.

 

Vettel en Karthikeyan kwamen elkaar in de slotfase van de Grote Prijs van Maleisië tegen toen de Red Bull-coureur de HRT-rijder op een ronde wilde zetten. Het tweetal kwam daarbij met elkaar in aanraking, met als gevolg dat Vettel een lekke band opliep en van de vierde plaats terugviel tot een positie buiten de punten.

 

Na afloop toonde Vettel zich op zijn zachtst gezegd not amused en noemde hij zijn Indiase collega een ‘idioot’ en een ‘Gurke’, wat in het Duits letterlijk augurk betekent, maar in de context waarin Vettel het gebruikte qua lading ongeveer op hetzelfde neerkomt als iemand een pannenkoek noemen.

 

Karthikeyan was direct na het incident niet bijzonder van onder de indruk van Vettels reactie daarop en noemde zijn respons ‘een kampioen onwaardig’ en liet verder opteken dat hij van een topsporter als Vettel niet had verwacht dat hij zo’n aansteller was.

 

Inmiddels hebben beide coureurs laten weten de zaak graag zo snel mogelijk achter zich te laten, al verklaart Vettel tegenover Sport Bild nog wel dat hij geen spijt heeft van zijn reactie: “Het was ontzettend frustrerend om op zo’n manier punten mis te lopen en in denk dat ik mijn emoties in zo’n situatie best de vrije loop mag laten. Dat hoort bij de sport en is volgens mij niets om me voor te schamen.”

 

“Zeker zo vlak na een race, als je nog vol bent van alles wat er gebeurd is, geef ik liever een eerlijke reactie op basis van mijn gevoelens in plaats van dat ik mooi weer ga lopen spelen terwijl er niets te lachen valt”, vervolgt Vettel.

 

Dat hij het moeilijk vindt om met zijn verlies om te gaan, is volgens Vettel inherent aan zijn aard als coureur. “Ik kan inderdaad niet goed tegen mijn verlies, dat geef ik zonder problemen toe. Als ik wel goed tegen mijn verlies zou kunnen, dan zou ik niet in de Formule 1 thuishoren.”

 

Vettel is in deze kwestie overigens vierkant gesteund door zijn team Red Bull. Zijn teambaas Christian Horner nam het om te beginnen al openlijk voor hem op, en volgens adviseur Helmut Marko is er daarnaast nog met de achterhoedeteams HRT en Marussia gesproken om die renstallen te vragen of ze hun rijders willen instrueren beter op te letten als ze op een ronde worden gezet.