Sebastian Vettel baalt van een lock-up die hem wellicht pole heeft gekost, maar is aan de andere kant maar wat blij dat hij zich überhaupt kon kwalificeren. Dat deed hij als tweede.

Aan het eind van de derde vrije training ging het namelijk mis voor de Duitser, wiens Ferrari ineens motorkuren vertoonde. De motor werd in allerijl vervangen, waarna Vettel in het begin van de kwalificatie toch gelijk de baan op kon, maar tijdens zijn tweede rondje werd hij prompt gesommeerd zijn bolide toch maar te parkeren.

Uiteindelijk bleek dat, ogenschijnlijk ook op aandringen van Vettel zelf over de boordradio, niet nodig. Het veranderen van wat instellingen bleek genoeg om door te gaan. In Q3 had Vettel bij zijn eerste run wel wat probleempjes met het ERS, maar de viervoudig kampioen verbeterde zijn rondetijd in zijn tweede run nog flink. Met een verschil van 0.051 seconde op Lewis Hamilton was het echter net niet genoeg voor pole.

“Een kleine lock-up in sector drie heeft me wat dat betreft de das om gedaan”, vertelt de nummer twee uit de kwalificatie. “Ondanks dat ik hier enorm veel heb geracet en getest, blijft die laatste chicane lastig.”

“Ik wist na mijn eerste run in Q3 dat er nog meer in zat, en in de tweede was het daarna ook heel close, tot ik dus bij die chicane kwam.” Jammer, maar Vettel weet dat het ook heel anders had kunnen uitpakken als Ferrari geen wonder – zoals hij het noemt – had verricht met zijn motorwissel. “Kimi’s monteurs hebben daar ook bij geholpen. Ik ben alle jongens super dankbaar voor hun snelle last-minute motorwissel. Ik had graag pole gepakt om ze te bedanken. Hopelijk lukt het morgen met een goed resultaat.”