Sebastian Vettel doet met de tweede plaats opnieuw goede zaken in de strijd om het wereldkampioenschap, maar de Duitser had toch graag nog een treetje hoger op het podium gestaan.

0.658 seconden: dat was op de streep het verschil tussen winnen en genoegen moeten nemen met de tweede plaats voor Sebastian Vettel. ‘Een goed resultaat’, weet Vettel, die echter nóg liever had gewonnen. “Hoe zou jij het vinden om op een halve seconde een race te verliezen”, pareert hij als Martin Brundle hem vraagt naar zijn gevoelens ten aanzien van de laatste paar ronden. “Ik hoorde dat hij wat problemen had met zijn banden, waardoor ik nog erg dichtbij wist te komen.”

Vettel had in de jacht op Valtteri Bottas in de tweede helft van de race  voor zijn gevoel een betere auto tot zijn beschikking dan in de eerste helft van de race: “Ik had op de ultrasofts wat moeite om de auto echt te doorgronden, maar de supersofts brachten de wagen halverwege de race weer tot leven.”

Geholpen door de superzachte Pirelli’s wist hij het gat naar koploper Valtteri Bottas dus te dichten, maar tot een echte aanval kwam het niet. “Daarvoor had ik misschien wat teveel last van achterblijvers, terwijl ik heel goed in gaten had dat Valtteri op zijn afgetrapte  banden moeite had de heuvel op te komen”, aldus Vettel. “Ik denk dat ik nog één extra ronde nodig had om hem voorbij te gaan.”

Tijdens de race informeerde Vettel over de boordradio nog naar de status van wat in zijn ogen een valse start van Valtteri Bottas was. De statistieken wijzen echter uit dat Bottas gewoon bizar snel na het doven van de lichten vertrok, iets waar Vettel naar de race nog niet zo zeker van is. “Nahh…dat waag ik te betwijfelen”, meldt Vettel met een lach die verraadt dat hij zich wat dat betreft gewonnen lijkt te geven.”