Met een negende en tiende plaats stelde wereldkampioen Sebastian Vettel enigszins teleur. De Duitser had echter een goede verklaring voor zijn matige optreden in de vrije trainingen. Hij had een probleem met zijn KERS.

“Over het algemeen ging het wel goed”, vertelt Vettel. “Ik had alleen een probleem met mijn KERS. Deze heb ik dan ook de hele tweede vrije training uit voorzorg maar niet gebruikt. Het team weet wat het probleem is, dus ik denk dat het snel weer verholpen is. We zijn nog niet echt competititief qua rondetijden. Dus we moeten nog wat dingen aanpassen aan de auto.”

Teamgenoot Mark Webber kende een betere dag. Met een vijfde plaats kon hij zich wel mengen in de voorste regionen. Een opsteker voor de Australiër, wiens stoeltje volgens de geruchten steeds onzekerder is voor volgend jaar.

“We zijn hier nooit snel op donderdag. Ik vind dus dat we vandaag heel goed mee hebben gedaan in vergelijking tot andere jaren. We hebben lange en korte runs gedaan en ik denk dat we in die laatste nog wat tekort komen. Al met al is alles goed verlopen vandaag.”