Als viervoudig wereldkampioen is Sebastian Vettel gewend aan winnen, maar bij Ferrari komt dat er nu niet even van. Toch zegt hij zich op zijn plek te voelen en ontkent hij de wijk te willen nemen naar Mercedes. Hoewel zeges uitblijven bespeurt hij genoeg vooruitgang bij Ferrari.

Sebastian, je oude teambaas Christian Horner suggereerde dat je niet meer gelukkig bent bij Ferrari.
“We hebben elkaar niet eens gesproken, dus ik weet niet hoe hij bij dat idee komt. In de paddock doen veel geruchten de ronde. Dat is goed, want dat houdt een zekere beroepsgroep in stand, maar er is niets van waar.”

Hoe kijk je aan tegen de berichtgeving over Ferrari en dan met name in Italië, waar de druk op het team altijd groot is?
“De meeste berichten die ik lees zijn pure quatsch. Gelukkig kan ik er meestal om lachen, maar als er verkeerde signalen worden afgegeven zorgt dat voor een vals verwachtingspatroon. Het is jammer dat de nadruk vaak ligt op de negatieve zaken. Blijkbaar is dat voor de media, zeker de Italiaanse, interessanter om over te schrijven. Kranten houden van prikkelende koppen, maar als team maken we ons daar niet druk om. We weten wat er speelt en slaan dus gewoon de pagina om.”

Toch heeft het seizoen nog niet gebracht wat je ervan had verwacht. Raakt je geduld onderhand niet op?
“We hadden inderdaad hogere doelen voor dit seizoen en die hebben we nog niet bereikt, dus we zijn zeker niet tevreden. Neemt niet weg dat ik me heel goed voel binnen dit team en is er niets veranderd aan mijn motivatie.”

F1 12-16 Cover_lowresWaar laat Ferrari het liggen ten opzichte van Mercedes?
“Er is niet één specifiek punt dat beter moet, alles moet op z’n plaats vallen. Maar we mogen niet vergeten dat we van ver zijn gekomen. Als je kijkt hoe we een jaar, anderhalf jaar geleden ervoor stonden, zie je duidelijk vooruitgang.”

Lees het volledige vraaggesprek met Sebastian Vettel in Formule 1 nummer 12, dat nu in de winkel ligt, of bestel het hier. Onmisbaar voor de fan en liefhebber.