*

Vettel: ‘Het lijkt close en dat blijft het denk ik ook”

Daan de Geus

Daan de Geus

11 maanden geleden

Vettel: ‘Het lijkt close en dat blijft het denk ik ook”
Sutton Images

Sebastian Vettel denkt dat het close wordt vooraan het veld in Abu Dhabi. De Duitser was eerste in de eerste vrijdagtraining en tweede in de tweede.

In VT1 was Vettels voorsprong op nummer twee Lewis Hamilton daarbij 0.120 seconde, terwijl diezelfde Hamilton in VT2 op zijn beurt net iets rapper was – 0.149 seconde.

“Het lijkt inderdaad close“, beaamt Vettel ten overstaan van Sky Sports F1. “Dat zal het morgen denk ik ook zijn”, verwacht de Duitser, die de titelstrijd dit jaar verloor van Mercedes-coureur Hamilton.

Ferrari heeft volgens Vettel in de tweede training long runs gedaan met zowel de super-softs als ultra softs, de twee zachtste in Abu Dhabi beschikbare bandencompounds, maar weet nog niet welke beter is voor de race. “We moeten het eerst allemaal maar bekijken en bestuderen”, eindigt hij met zo’n typische uitspraak voor het eind van een vrijdag.

Räikkönen in de pits tijdens VT2.

Teamgenoot Kimi Räikkönen – twee keer vierde – kent er zo ook nog wel een paar. Tegenover Sky Sports F1 noemt hij het “lastig te zeggen” of het er in Abu Dhabi goed uitziet. “Want het is pas vrijdag, nog vroeg in het weekend en er is nog werk te doen”, somt hij een paar vrijdagclichés op.

Volgens de Fin was het echter ook gewoon een hele normale vrijdag. Zijn auto deed het nog niet overal rond het Yas Marina Circuit even goed, erkent hij. “Het was ook lastig een compleet, perfect rondje neer te zetten. Dat is het wel zo’n beetje”, aldus Räikkönen.