*

Vettel hoopt dat Formule 1 de juiste kant opgaat: ‘2021 regels bepalen mijn toekomst’

Laurens Stade

Laurens Stade

12 juli 2019 16:00

Vettel hoopt dat Formule 1 de juiste kant opgaat: ‘2021 regels bepalen mijn toekomst’

Sebastian Vettel zegt dat de regelveranderingen van 2021 doorslaggevend kunnen zijn voor zijn toekomst in de Formule 1. Als de regels de sport interessanter maken wil de Duitser graag blijven, maar daarvoor moet er wel flink wat veranderen. 

Vettel bekritiseerde de sport onlangs nog voor het aannemen van een ‘advocaten-taal’, en geeft daarvan de schuld aan het reglementenboek. Deze zou namelijk ‘gebrekkig’ en ‘opgeblazen’ zijn volgens de Duitser.

De 32-jarige Ferrari-coureur is dan ook blij dat de coureurs gevraagd zijn om bij te dragen aan de regelveranderingen voor 2021. ”De tijd tikt. Het is goed dat ze om onze mening hebben gevraagd. We hebben onze mening gegeven en zullen deze blijven geven”, aldus Vettel tegenover Motorsport.com.

Of deze nieuwe regels dan cruciaal zijn voor zijn toekomst in de sport, antwoordt hij: ”Ja natuurlijk. Ik moet er nog steeds naar kunnen kijken en zeggen dat de auto’s er opwindend uitzien, en dat de formule spannend is.”

Foto: Motorsport Images

”Hopelijk zullen we zien dat de sport de juiste kant opgaat. Dat we mogen racen, onszelf kunnen uitdagen en onze vaardigheden kunnen ontdekken”, aldus de Duitser.

Er gaan geruchten dat de Ferrari-coureur na dit seizoen al zou stoppen, omdat hij niet blij is met de gang van zaken. Het uitblijven van een wereldkampioenschap met Ferrari wakkert deze geruchten aan.

Vettel maakte zijn debuut in de Formule 1 in 2007, toen hij Robert Kubica mocht vervangen bij het BMW Sauber-team na zijn crash tijdens de Canadese Grand Prix. Sindsdien heeft hij vier wereldkampioenschappen gewonnen namens het team van Red Bull, van 2010 tot en met 2013. Hij heeft een contract bij Ferrari tot 2020.

Lees ook: ‘Ricciardo, Bottas als plan B op verlanglijstje Ferrari bij onverwacht vertrek Vettel’

Lees meer over

Ferrari Vettel