Sebastian Vettel kijkt uit naar zijn thuisrace en hoopt ondanks de hegemonie van Mercedes de steun van zijn fans om te kunnen zetten in een goed resultaat.

“De sfeer op de Hockenheimring is altijd geweldig”, zegt Vettel. “Als je ’s ochtends aankomt, zit het al vol met fans en zie je veel Duitse vlaggen op de tribunes. De handtekeningensessies zijn ook altijd erg druk. Dat soort dingen maakt het leuk om in eigen land te rijden.”

“Ik krijg veel steun”, vervolgt Vettel. “Tijdens de trainingen voel je de passie van de fans en weet je dat ze altijd achter je staan. Wat er ook gebeurt. Maar natuurlijk hoop je ze te kunnen terugbetalen met een zo goed mogelijk resultaat, maar dat heb je niet altijd zelf in de hand. Ik zal in ieder geval alles geven.”

Volgens teamgenoot Daniel Ricciardo is Hockenheim een kort, maar eclectisch circuit. “Het heeft een beetje van alles”, zegt de Australiër. “Het vergt niet veel van de coureur, al moet je in de eerste bocht en de rechterbocht richting het stadiongedeelte wel even lef tonen.”

“Het draait dus om vertrouwen in de auto”, voegt Ricciardo daar aan toe. “Verder is het belangrijk om stabiliteit te hebben onder het aanremmen, met name voor de haarspeldbocht. Het is een kwestie van balans tussen downforce voor het Motodrom en het remmen, maar niet te veel luchtweerstand op de rechte stukken.”