Sebastian Vettel startte naar eigen zeggen goed aan het raceweekend in Abu Dhabi. De Duitser is echter wel onder de indruk van de snelheid van de McLarens.

In de eerste vrije training eindigde de regerend kampioen op zeven tienden van Lewis Hamilton. In de tweede sessie waren de rollen omgedraaid. Vettel noteerde de snelste tijd van de dag en eindigde nu ruim anderhalve tiende voor Hamilton.

“We kunnen blij zijn met deze dag”, stelt de Red Bull-coureur na afloop. “Ik reed een goede ronde op zachte banden maar de racesnelheid van McLaren lijkt in orde te zijn. Zij worden degene die we in de gaten moeten houden. Vannacht moeten we de auto zo goed mogelijk proberen te verbeteren zodat we zondag zo ver mogelijk vooraan starten.”

“Vandaag was ik in gevecht met Hamilton en hij was heel snel op de hardere band. Op dat vlak moeten we wat terrein goedmaken. We waren redelijk snel maar de baan was vandaag nog erg glad. Je zag hier en daar regelmatig coureurs buiten de baan terechtkomen. We probeerden de grens op te zoeken en moeten de auto verder verbeteren.”