Sebastian Vettel wilde er na afloop niet te veel woorden aan vuil maken. Iets later vertelde teamgenoot Mark Webber even hoe het zat. Het zal de Duitser ‘würst’ zijn. “Ik ben degene die in het midden staat.”

Na de laatste pitstopserie haalde Vettel Webber in, in een heel intens gevecht. “We reden wiel aan wiel en gaven elkaar weinig ruimte”, vertelde de drievoudig wereldkampioen op het podium. “Het was een ‘close’ gevecht. Ik ging het gevecht misschien iets te gretig aan omdat dat beter was voor mijn banden.”

“Ik denk dat we hebben genoten van het gevecht. We reden de hele tijd al dicht bij elkaar, met Mark telkens wat voor mij”, aldus Vettel. “Ik had regelmatig last van verkeer. Halverwege de wedstrijd was ik niet overtuigd van onze strategie, maar uiteindelijk pakte het goed uit. In de slotfase had ik meer snelheid.”

Of hij nog over het gevecht met Webber wilde spreken? “Het was nogal warm vandaag”, luidde Vettels antwoord. “Dit soort dingen moet je binnenkamers uitpraten. Ik sta in ieder geval midden op het podium dus geniet er iets meer van.”