*

Vettel: ‘Ik heb alles gegeven en veel risico genomen’

Daan de Geus

Daan de Geus

7 oktober 2017 10:13

Vettel: ‘Ik heb alles gegeven en veel risico genomen’
Sutton Images

Derde in de kwalificatie betekent tweede op de grid voor Sebastian Vettel. De Duitse Ferrari-coureur is redelijk happy met zijn kwalificatie, maar moet erkennen dat Mercedes sneller was.

Vettel schuift zondag een plekje op de grid op door de gridstraf van Mercedes’ Valtteri Bottas. Het is echter diens teamgenoot Lewis Hamilton die op pole staat. De Brit was 0.472 seconde sneller dan Vettel, die er niet omheen kan dat Mercedes sterker was in de kwalificatie.

“Ik ben redelijk happy. De kwalificatie ging redelijk goed”, vertelt Vettel. “Ik heb alles gegeven in mijn laatste run en nam ook wat meer risico. In de S-bochten ging ik er echter wel bijna vanaf. Natuurlijk was ik graag sneller geweest, maar door Valtteri’s straf start ik dus alsnog als tweede.”

Räikkönen bewees zichzelf geen beste dienst met zijn crash in VT3. Foto: Racepictures.

In de andere Ferrari SF70H reed Kimi Räikkönen de zesde tijd. Net als landgenoot Bottas wacht hem echter een gridstraf. Räikkönen zal de race daarom als tiende beginnen. “We moesten de versnellingsbak wisselen na mijn crash in de derde training. Niet ideaal.”

Evenmin ideaal is dat er vrijdag door hevige regenval tijdens VT2 weinig werd getraind, zo haalt Räikkönen aan dat hij nog wel meer oefentijd heeft verloren. “Maar we moeten het er maar mee doen.” Zijn kwalificatie zelf was volgens Räikkönen ‘wel oké’. “Het begon goed, maar ik maakte een fout tijdens mijn laatste run. Het betekent dat mijn rondetijd maar zo-zo was.”

Onder de streep betekent het dat Räikkönen niet staat waar Ferrari en hij thuishoren, stelt hij. “Maar dat is een van de consequenties van het tijdverlies en de crash”, draait hij daar niet omheen.

 

Gerelateerd