Sebastian Vettel is in de wolken met de zege die hij in Zuid-Korea heeft geboekt, alsmede met het binnenhalen van de constructeurstitel voor Red Bull: “Ik ben echt zo ontzettend blij vandaag!”

“Het is geweldig om hier, nadat het weekend moeilijk begonnen was, toch nog zo sterk te presteren”, jubelt de winnaar van de race. “Nadat we vorige week het coureurskampioenschap al hadden beslist, hebben we nu ook voor het team het constructeurskampioenschap nog binnengehaald en dat is ook echt fantastisch.”

“Ik denk bovendien dat dit laat zien dat we als team gewoon blijven pushen”, vervolgt Vettel, die ook nog een speciaal woord van dank uitspreek aan motorleverancier Renault. “Ze hebben keihard gewerkt en ons een geweldige motor geleverd. Ik ben ze heel erg dankbaar.”

Wat de race en de prestaties van zij auto daarin betreft, kan Vettel ook alleen maar lovend zijn: “De auto werd steeds maar sneller en sneller”, vertelt de coureur die dat bewees door in de laatste ronde nog even de snelste raceronde neer te zetten.

“Het was heel leuk om er vandaag in te rijden en omdat de bandenslijtage meeviel, heb ik ook hard kunnen pushen. Dat was cruciaal, want daardoor heb ik de race kunnen controleren.”