*

Vettel: ‘Jammer dat we er zo ver vanaf zitten’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 maanden geleden

Vettel: ‘Jammer dat we er zo ver vanaf zitten’
Sutton Images

Sebastian Vettel kwam er in de kwalificatie in Abu Dhabi niet echt aan te pas, maar is toch happy met zijn rondje. Qua race pace kan het volgens hem ook een ander verhaal worden.

Vijf tienden – en een beetje – kwam Vettel te kort op pole-man Valtteri Bottas, terwijl Bottas’ Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton ook ruim drie tienden voor Vettel zat.

Toch oogt de Ferrari-coureur niet ontevreden. “Het was best wel een goede sessie, denk ik”, zegt Vettel, die zodoende genoegen moest nemen met de derde plek, zelfs.

“Het is natuurlijk wel jammer dat we zo ver terug staan, maar we moeten maar zien hoe het zondag gaat. Qua race pace zal het denk ik wel dichter bij elkaar zitten”, verwacht Vettel.

Räikkönen
Teamgenoot Kimi Räikkönen eindigde twee tienden en twee plekken achter Vettel en vertelt aan Sky Sports F1 dat hij er moeite mee had de banden goed aan de praat te krijgen.

“Ik had een goed gevoel achter het stuur, maar het was in de kwalificatie een beetje worstelen om de banden hun werk goed te laten doen. Op de momenten dat ze het deden, was ik er blij mee, maar het was op te veel punten glibberen en glijden. Zo vergooi je je rondje hier en daar. Verre van ideaal.”