Sebastian Vettel verloor het duel om de zege dan wel, de Ferrari-coureur heeft niettemin genoten van de Grand Prix van Spanje. De Ferrari-coureur scoorde zijn vijfde podium in vijf races.

De race in Barcelona is een afspiegeling van de titelstrijd die we vermoedelijk de rest van het jaar voorgeschoteld krijgen: een titanengevecht tussen Vettel en Hamilton. De twee – samen goed voor zeven wereldtitels – leverden flink strijd op de baan.

Vooral het moment waarop de rivalen elkaar kort raakten in bocht 1 was nagelbijtend spannend. “Ik probeerde zo laat mogelijk te remmen”, zegt Vettel, die net uit de pits was komen rijden op het moment van de touché. “Mijn wielen blokkeerden, maar ik wist ervoor te blijven.”

Na een achtervolging van een paar ronden ging Hamilton Vettel uiteindelijk alsnog voorbij. Daar kon de Duitser weinig tegen doen, zegt hij. “Hij vloog me voorbij op het rechte stuk. Jammer, maar het was een mooie race.”

Veel tijd verloren
Vettel baalt ook dat hij na zijn eerste pitstop een tijd klem zat achter Valtteri Bottas. Pas na een paar ronden kwam hij met een spectaculaire inhaalactie de Fin voorbij. “Ik deed net alsof ik hem binnendoor in wilde halen, ging naar buiten en toen weer naar binnen. Ik verloor de auto bijna, want mijn DRS stond open, maar het werkte. Maar ik had al wel vreselijk veel tijd verloren.”

Vettel houdt wel de leiding in de WK-stand. Hij ligt nog zes punten voor op Hamilton. Die voorsprong heeft Vettel te danken aan het feit dat hij dit jaar nog niet lager eindigde dan de tweede plek. Hamilton daarentegen werd vierde in Rusland, waar hij een slecht weekend meemaakte.