Sebastian Vettel verwacht dat de titel in een knotsgekke slotrace beslist zal worden. “São Paolo is net als Spa-Francorchamps: je weet van tevoren dat het weer hier gekke dingen doet

De regerend wereldkampioen heeft zondag aan een vierde plaats genoeg om kampioen te worden. Zijn voorsprong op Fernando Alonso bedraagt dertien punten. De Grand Prix van Brazilië heeft in het verleden meerdere ontknopingen gehad waarbij de underdog uiteindelijk met de titel aan de haal ging. Vettel is zich bewust van de beruchte geschiedenis van Interlagos.

“We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden”, aldus de Red Bull-coureur. “Net als in Spa weet je dat het weer in São Paolo gekke dingen doet. Ik heb met wat mensen gesproken en die zeiden dat het dinsdag uit het niets keihard begon te regenen, en niemand die dat had voorzien. Waarschijnlijk gaat het zaterdag en zondag regenen, maar niemand weet wanneer en hoe lang.”

Vettel maakt zich ondanks dat geen zorgen. “Dit circuit ligt ons wel en dat moeten we zondag nog maar eens onderschrijven”, zei de Duitser. “Vrijdag moeten we de smaak al te pakken krijgen en dan zitten we er lekker in. We weten dat er veel gaat gebeuren maar onze uitgangspositie is fantastisch.”