*

Vettel kan zesde plek moeilijk verklaren: “Vandaag geen lekker gevoel, werd ook niet beter”

Sjaak Willems

Sjaak Willems

13 juli 2019 17:17

Vettel kan zesde plek moeilijk verklaren: “Vandaag geen lekker gevoel, werd ook niet beter”
Motorsport Images

Ik weet het niet, het klonk meerdere keren uit de mond van Sebastian Vettel. De viervoudig wereldkampioen oogde gelaten na zijn kleurloze kwalificatie, de Duitser start morgen vanaf de zesde plaats.

“Ik heb slechtere kwalificaties gehad, ik deed nog enigszins mee. Ik weet het niet, ik had gewoon de snelheid niet denk ik. Normaal gesproken ga je van Q1 naar Q3 steeds sneller maar dat lukte vandaag gewoon niet. We waren in Q1 even snel als in Q3″, aldus Vettel tegen Sky Sports.

Kon niet smijten
“Ik moet het antwoord nu schuldig blijven”, gaat “hij verder. “Ik had geen lekker gevoel vanmiddag en het werd ook niet beter. En dat heb je wel nodig om hier goed te rijden, anders kun je niet met de auto smijten.” Desondanks ziet Vettel nog altijd kansen morgen, hij zal zijn pijlen eerst moeten richten op de twee Red Bulls voor hem.

“Mercedes zal snel zijn tijdens de race, het zal een gevecht worden tussen ons en Red Bull. Onze racepace is daar goed genoeg voor. Bij de start zal ik eerst moeten strijden met Max Verstappen, gelukkig is hij al een beetje afgekoeld.” Hij zal dat moeten doen op softs, waar de rest op de gele mediums zal starten. “Wij denken dat het de betere keuze is om op softs te starten. Er zat weinig verschil tussen medium en softs in de training”

Lees meer over

Ferrari Vettel