Sebastian Vettel geeft toe dat hij en Red Bull wat vaak klagen over de huidige banden. Volgens de wereldkampioen is dat echter niet omdat ze snel slijten, maar om de sport veiliger te maken.

“De kritiek op de banden ging alleen maar over veiligheid”, tekent Vettel op. “Ik heb meerdere malen geklaagd over de balans van de auto en over de banden. Dat geef ik toe. Maar ik heb ook elke keer aangegeven dat er ook teams zijn die dat wel voor elkaar hadden. Dus dat het wel degelijk aan ons lag.”

“Het lijkt deze dagen wel mode om maar een half antwoord te publiceren”, sneert Vettel naar de journalisten. “Ik werd neergezet als een klager over de banden, maar ze vergaten erachter te vermelden dat ik het ook over de anderen had. Dat vind ik jammer. Daarbij was ik niet de enige, maar de andere kregen gewoon wat minder aandacht in de media.”

Vettel vervolgt: “Er waren momenten dat de hele bovenlaag van de banden eraf ging. Dat lijkt me geen goed teken. Vooral omdat de reden dan niet duidelijk werd. Het werd afgedaan met troep dat op de baan lag, maar er ligt elke Grand Prix wel wat op de baan. Een compleet schone baan is gewoon onmogelijk.”