Carlos Sainz, Kimi Räikkönen, Alexander Albon en Nico Hülkenberg waren uitgenodigd voor de internationale persconferentie. Maar zeker driekwart (als het niet meer was) van de vragen werden afgevuurd op Sebastian Vettel. Over zijn toekomst, fouten en de druk van Ferrari. 

De Duitser is geplaagd dit seizoen, uitzicht op titelkansen heeft hij nauwelijks, laat staan op overwinningen. En dan neemt de druk toe in Italië. “Maar dat voelt niet als een last, hoor. Rijden voor Ferrari zie ik nog altijd als een privilege. Mijn missie, onze missie, is om terug te keren naar tijden van glorie en overwinningen. En als we gaan winnen, hebben we ook weer een kans om te strijden om het kampioenschap. Maar het gaat dit jaar nog niet zoals we willen.”

Er wordt druk gespeculeerd over Vettel en zijn positie binnen het team. Charles Leclerc is geen Kimi Räikkönen, de jonge Monegask is ambitieus en gretig en laat geen kans onbenut om Vettel zijn hielen te laten zien. “Ik leg mezelf nog de meeste druk op van iedereen. Meer dan wie dan ook, het is niet leuk als het fout gaat. Sommige fouten zijn groter dan anderen, het belangrijkst is om als team vooruit te gaan. Ik weet waar het aan schort als het om mij gaat, je bent tenslotte zelf je beste criticaster.”

Ondanks alle tegenspoed, straffen en controverse haalt Vettel naar eigen zeggen nog altijd plezier uit het racen. “Ik houd er van, mijn plezier in de Formule 1 is nog net zo groot als vroeger. De motivatie om het met Ferrari is net zo groot als in het begin.”