Sebastian Vettel weet na afloop van de Mexicaanse Grand Prix dat hij op waarde is geklopt door Lewis Hamilton en Mercedes: “Zij verdienen de titel.”

De mathematische kans die Sebastian Vettel had op de wereldtitel ging in de eerste paar bochten van de Mexicaanse Grand Prix verloren. Vettel botste met uitgerekend Lewis Hamilton, waardoor ze weliswaar allebei ver terug vielen, maar waardoor Vettel niet meer in staat was hoog genoeg te eindigen om in de race te blijven voor het kampioenschap.

Dat kampioenschap gaat naar Lewis Hamilton: “Terecht”, meent Vettel: “Lewis heeft het het hele jaar voortreffelijk gedaan, dus hij verdient de titel. Ik wil hem daar ook heel graag mee feliciteren.”

Van ‘mitsen en maren’ wil Vettel na afloop van de race niets weten. Niet met betrekking tot Grand Prix zelf, maar ook niet met betrekking tot de kampioenschapswedloop: “Als telt niet. Natuurlijk had ik graag vaker met Lewis op de baan gestreden, dat vind ik geweldig, maar dit jaar waren zij gewoon de beteren.”

“Het mag vandaag dan ook om niemand anders gaan dan om Lewis Hamilton. Het is zijn dag.”