*

Vettel: ‘Liet het in de eerste bocht liggen’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 november 2017 18:38

Vettel: ‘Liet het in de eerste bocht liggen’
Sutton Images

Sebastian Vettel denkt dat hij de poleposition bij het aanremmen van de eerste bocht verloren heeft. Hij ging er naar eigen zeggen op het beslissende moment te vroeg in de ankers.

“Ik denk dat ik wat chicken was bij het remmen voor de eerste bocht”, erkent Vettel, die voor de laatste runs op de eerste plek stond, maar zich daarna niet meer wist te verbeteren, terwijl Valtteri Bottas dat wel deed. Het leverde de Fin pole op, en Vettel P2.

“Mijn ronde was verder prima”, verhaalt Vettel. “Ik wist dat ik eerder wat had laten liggen in de laatste bocht en pakte daar nu nog winst, maar toen was het al verloren.” Vettel kwam uiteindelijk drie honderdsten te kort. “Als het om zo’n klein verschil gaat, denk je altijd dat je het wel ergens had kunnen vinden.”

Ondanks het mislopen van pole, ziet de Ferrari-coureur de race van zondag met vertrouwen tegemoet. “Want onze long runs leken goed in verhouding tot die van Valtteri”, haalt hij aan. “We zien morgen dus wel”, klinkt het strijdlustig, al draait hij evenmin om zijn teleurstelling heen: “Ik had liever vooraan gestaan.”

Dat laatste is ook waar voor teamgenoot Kimi Räikkönen, die zondag als derde start. “Het had beter gekund”, zegt hij sowieso over zijn kwalificatie. De Fin had op sommige momenten moeite zijn banden in het juiste raamwerk te krijgen: “Vooral voor voor de eerste bochten.” Zijn laatste rondje was volgens The Iceman ‘beter, maar niet goed genoeg’.

Wat Räikkönen wel goed doet, is dat zijn Ferrari het beter deed dan vrijdag. “We hebben ‘m goed verbeterd. Verder kan het weer hier snel omslaan en is het een lange race, dus we zien wel wat de zondag brengt.”

Gerelateerd