Sebastian Vettel is er na de eerste dag in Zuid-Korea van overtuigd dat Mercedes het team van Red Bull kan bedreigen om de overwinning. Lewis Hamilton onderstreepte dat al door de snelste tijd van de dag te rijden.

Het is voor het eerst in zes Grands Prix dat Sebastian Vettel niet de snelste is op vrijdag. Die eer valt ten beurt aan Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Vettel zelf moet genoegen nemen met de tweede tijd van de dag. Hij verwacht het dan ook een stuk minder makkelijk te krijgen dan in Singapore.

“De Grote Prijs van Singapore was voor ons in vele opzichten uitzonderlijk”, licht Vettel zijn gedachten toe. “Vandaag zat alles weer een stuk dichter bij elkaar. Je weet natuurlijk nooit hoe de andere teams die twee vrije trainingen benaderen, maar stel dat het verschil in hoeveelheid brandstof tien kilo bedroeg, dan zijn de verschillen nog steeds uiterst klein.”

“Morgen wordt het een spannende kwalificatie, zeker ook omdat Mercedes altijd sterk is op zaterdagmiddag. Er is bij ons nog ruimte voor verbetering, maar dat zal ons niet direct een enorm gat naar het Mercedes-duo opleveren.”

Mark Webber
Teamgenoot Mark Webber nestelde zijn Red Bull op de vierde plaats aan het eind van de dag, maar de Australiër is vooralsnog niet tevreden met de auto die hij tot zijn beschikking had: “Een vierde plaats is niet geweldig. We hebben nog wat werk te verzetten. Ik ben met name niet te spreken over de balans in de lange runs.”

“Ik heb vooral in de eerste sector van het circuit een goede auto nodig, zodat ik bij de start direct enkele concurrenten in kan halen. Ik heb immers nog die gridstraf achter mijn naam staan. We moeten vooral de banden wat sneller op bedrijfstemperatuur zien te krijgen om dat te bewerkstelligen.”