Voor Sebastian Vettel is de Grote Prijs van Italië 2019 er eentje om heel snel te vergeten. De Duitser spinde in de openingsfase en raakte bij het voortzetten van zijn race Stroll. Een straf en schade aan zijn voorvleugel zorgden ervoor dat zijn race toen eigenlijk al gereden was.

Sebastian Vettel verscheen zichtbaar teleurgesteld voor de camera van Sky Sports. De Ferrari-coureur heeft een erg simpele verklaring voor zijn spin in de Ascari-chicane. “De uitleg voor mijn spin is heel eenvoudig: ik verloor de controle over de achterkant en dan zat mijn race er eigenlijk op.”

Lees ook: Mercedes-duo: ‘Alles geprobeerd, maar het was nét niet genoeg’

De spin was slechts de eerste fout die Vettel maakte, want enkele ogenblikken later keerde hij op gevaarlijke wijze terug op de baan. Bij de manoeuvre raakte de Duitser een voorbijstormende Lance Stroll. Het leverde hem uiteindelijk een tien seconden stop-and-go penalty op, waardoor zijn race er eigenlijk na enkele ronden al op zat. “Ik had eerst al problemen om de wagen terug op gang te krijgen. Ik zag Lance (Stroll, red.) niet aankomen, maar het is gebeurd”, aldus Vettel.

Ondertussen is het 22 races geleden dat Sebastian Vettel een Formule 1-race won. ‘Of hij zijn liefde voor de sport aan het verliezen is’, werd hem gevraagd. “Ik ben mijn liefde voor F1 nog niet kwijt”, reageerde Vettel, “maar als je het niet goed doet terwijl je weet dat je het wel kan, kan je gewoon niet blij zijn.”

Lees ook: Leclerc grijpt eerste thuisoverwinning voor Ferrari sinds 2010

Vettel raakt Stroll bij het terugkeren op de baan. © Motorsport Images