Charles Leclerc heeft in Monza zijn tweede opeenvolgende Grand Prix-overwinning gegrepen. De Monegask trok in een razend spannend en rondenlang gevecht met Lewis Hamilton aan het langste eind. De Brit moest na een fout zijn teamgenoot Valtteri Bottas voorlaten voor de tweede plek en eindigde zelf op de derde plek. Max Verstappen reed vanaf de laatste positie naar de achtste plek.

Lees ook: Verstappen: ‘Qua snelheid waren we goed onderweg’

Na zijn zege van vorige week in België begon Charles Leclerc deze week opnieuw van de beste uitgangspositie. In de eerste fase van de race bouwde hij een gezonde voorsprong ten opzichte van Lewis Hamilton op, maar hij verdween nooit echt uit het vizier van de Brit. Halverwege de race liep Hamilton in op Leclerc en ontstond een zinderend gevecht tussen de meervoudig wereldkampioen en het jonge talent. 

Lees ook: Leclerc weerstaat druk van Mercedessen: ‘Ik ben nog nooit zo uitgeput geweest’

Het gevecht was hard, maar clean (op een foutje en een uitremactie van Leclerc na, daarvoor ontving hij een waarschuwing). Nadat Hamilton zich verremde was de Brit echter gezien en schoot Valtteri Bottas naar voren voor de tweede plek. De Fin kon echter nooit een echte vuist maken tegen de ontketende Leclerc.

Lees ook: Mercedes-duo: ‘Alles geprobeerd, maar het was nét niet genoeg’

Vettel gaat de fout in. Foto: Motorsport images.

Leclerc schittert, Vettel gaat de fout in
Terwijl 
Leclerc schitterde, zakte teamgenoot Sebastian Vettel in de thuisrace van zijn werkgever flink door het ijs. Hij spinde, kwam gevaarlijk terug op de baan en werd daarbij geraakt door Lance stroll. Het leverde Vettel, naast een kapotte neus, ook een tijdstraf en gezichtsverlies op.

Lees ook: Vettel na teleurstelling op Monza: ‘Ben liefde voor F1 nog niet kwijt’

Achter het podium haalde de Renaults een flinke sloot punten binnen met plek vier en vijf. Alexander Albon hield de eer van Red Bull hoog met een zesde plek, want de inhaalrace van Max Verstappen stokte op de achtste plaats. Daar tussenin eindige Sergio Perez als zevende. Thuisrijder Antonio Giovinazzi pakte met zijn negende plek de broodnodige punten in wat ook de thuisrace van zijn werkgever is. Lando Norris maakte de top-10 compleet.

Foto: Motorsport images.