*

Verstappen: ‘Qua snelheid waren we goed onderweg’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

8 september 2019 17:32

Verstappen: ‘Qua snelheid waren we goed onderweg’
Motorsport Images

Max Verstappen wist, startend vanaf de laatste plaats, dat het een lastige zondag zou worden in Monza. Een touché in de eerste ronde maakte het niet makkelijker. Toch was de Nederlander niet ontevreden met zijn race: “Qua snelheid waren we goed onderweg.”

Lees ook: Leclerc grijpt eerste thuisoverwinning voor Ferrari sinds 2010

Direct na de start raakte Verstappen met zijn neus de achterkant van de Racing Point van Sergio Perez. Het leverde de Nederlander een kapotte voorvleugel op. Tegenover Ziggo Sport vertelt Verstappen wat er fout ging. “Ik wilde naar links gaan, maar ik raakte hem (Perez, red.) nog net. Daarom moest ik gelijk naar binnen.”

De Nederlander reed daarna het gat naar Perez dicht, maar beet zich stuk op de Mexicaan. “Ik zat vast achter Perez.” Wat ook niet meehielp was de timing van de pitstop, net voor de virtuele safety-car. “Daarmee verloor ik zo’n twaalf seconden.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Foto: Motorsport images.

Toch wist de Red Bull-coureur zich op te werken tot de achtste plek aan het einde van de race. “Qua snelheid zaten we goed”, verklaart hij. “Dit is niet het beste resultaat, maar als je hier achterin moet starten is het lastig. As je vastzit achter iemand die sneller loopt op het rechte stuk, samen met die ongelukkige pitstop, dan houdt het op.”

Verstappen weet wat volgende keer anders moet: “Ik wil weer fatsoenlijk vooraan starten”, zegt hij. “Dan blijf je tenminste uit dit gezeik.”

Foto: Motorsport images.

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.