Sebastian Vettel verwacht dat Red Bull in Turkije wederom sterk voor de dag zal komen. Maar de regerend kampioen beseft dat een goed resultaat niet vanzelfsprekend is.

“Dit circuit moet onze auto goed liggen”, stelt de Duitser. “Maar we moeten op onze hoede blijven voor de concurrentie. Het gaat niet vanzelf. Iedereen werkt hard en wij doen dat ook om onze sterke punten te behouden.”

Het eclectische circuit in Istanboel kan Vettel bekoren. “Het is heel afwisselend”, zegt hij. “Bocht acht is geweldig. Het is wel enorm hobbelig. Je ziet daardoor amper waar je heen gaat. Het is een kwestie van insturen en hopen dat het goed gaat.”

Teamgenoot Mark Webber komt eveneens graag op Istanbul Park. “Het is glooiiend en biedt daardoor iets meer uitdagingen dan andere circuits. In bocht acht worden de nek van de coureur en de banden extra belast. Nauwkeurig insturen wordt daar bovendien beloond.”

Over de bocht waar de Red Bull-coureurs vorig jaar met elkaar in aanraking kwamen, wordt met geen woord gerept. Maar het mag duidelijk zijn dat beide rijders een herhaling van het incident graag willen voorkomen. Vettel viel uit na de botsing, terwijl Webber achter de twee McLarens terecht kwam.