Sebastian Vettel hoopt dat de weergoden vandaag hun kruid hebben verschoten. Als het zondag net zo regent als vandaag, is racen in zijn ogen uitgesloten.

De tweevoudig kampioen reed vandaag maar vijftien ronden. “Heel jammer dat er zoveel water lag”, vertelde Vettel na afloop. “We hadden graag meer ronden gereden. Dit is erg jammer voor de toeschouwers. Het waaide hard, dus het was denk ik geen pretje op de tribunes. Hopelijk komen ze morgen terug met droge kleding en schijnt de zon. Dat is in ieder geval de weersvoorspelling! Onder deze omstandigheden kun je niet racen. De banden kunnen de hoeveelheid water gewoon niet aan.”

Mark Webber vertelt een verhaal van dezelfde strekking. De Australiër bleef, in tegenstelling tot zijn teamgenoot, de hele middagsessie binnen. “Dit is vervelend. We houden allemaal van Spa en ik had graag meer ronden gereden. Maar van deze omstandigheden word je gewoon niet veel wijzer. We hebben wat informatie overgehouden aan de eerste training.”

“Met dit weer kun je niet racen. Er lag zoveel stilstaand water op de baan. Waarschijnlijk hadden we niet eens een kwalificatie kunnen afwerken. De auto kon dus vroeg naar bed en hopelijk mag hij morgen wel aan de bak.”