Wat Sebastian Vettel betreft zegt zijn snelste tijd op de vrijdag niet al te veel over de huidige krachtsverhoudingen. Hij verwacht in de kwalificatie in ieder geval niet weer eerste te staan.

“Het is natuurlijk leuk om P1 achter je naam te zien staan, maar de snelste tijd op vrijdag is nietszeggend”, aldus Sebastian Vettel. “Dat neemt niet weg dat het een goede dag was. De auto deed het het goed en door het uitblijven van problemen lagen we voortdurend voor op schema, dus ja, het wat een prima dag.”

De auto mag dan goed zijn, Vettel verwacht dat de Mercedes in handen van Hamilton op zaterdag de snelste zal zijn. “Lewis’ snelste ronde zag er niet top uit, dus ik denk dat hij nog wat achter de hand heeft”, licht een realistische Vettel zijn voorspelling toe. “Het is dan ook nog veel te vroeg om enthousiast te worden. Het wordt natuurlijk wat anders als we op zaterdag opnieuw de snelste zijn.”

Dat Vettel niet weet waar hij qua snelheid werkelijk staat, heeft er ook mee te maken dat hij in de langere runs voortdurend gehinderd werd door medeweggebruikers. Fernando Alonso werd door de Duitser zelf uitgemaakt voor idioot: “Het leek of ik op de openbare weg van Mexico-Stad reed, zo druk was het.”

Als Vettel tot slot vooruit blikt op de race van zondag, geeft hij aan op het podium te mikken: “Ik denk dat de auto er snel genoeg voor is, ook al heb ik dus nog niet echt kunnen pushen. Maar vorig jaar waren we hier ook snel, dus de baan lijkt ons gunstig gezind, al kan het raceresultaat onmogelijk slechter zijn dan vorig jaar. Toen vielen we immers met twee auto’s uit.”