Sebastian Vettel is positief over hoe de nieuwe Ferrari in elkaar steekt en functioneert. Over de performance kan hij, ondanks zijn snelste tijd op dinsdag, nog niet veel zeggen.

Vettel was afgelopen seizoen titelkandidaat met Ferrari, maar zag zijn kansen op het kampioenschap onder meer flinke deuken oplopen door betrouwbaarheidsproblemen in de tweede helft van het jaar. De Duitser greep uiteindelijk ook naast de titel, met Ferrari-president Sergio Marchionne die na problemen in Maleisië en Japan de afdeling kwaliteitscontrole reorganiseerde.

Vettel klokte dinsdag de snelste tijd en reed 98 ronden.

Na twee dagen testen, waarvan teamgenoot Kimi Räikkönen de eerste voor zijn rekening nam en maandag tot tachtig ronden kwam, durft Vettel al wel te zeggen dat Ferrari’s nieuwe SF71H op dit vlak ‘een stap vooruit is’. “De auto doet het goed. We hebben geen betrouwbaarheidsproblemen gehad. In operationele zin loopt alles lekker.”

“Qua performance kan ik er nog niets over zeggen, maar het is goed om hier in Barcelona te zijn, de auto te starten, zien dat alles werkt en te kunnen rijden. We moeten de auto in de eerste plaats leren begrijpen. Dat is het belangrijkste aan deze tests, dat we veel kilometers kunnen maken. Performance komt later wel”, zegt de coureur die dinsdag desondanks de snelste tijd reed.