Sebastian Vettel heeft al drie races op rij niet meer gewonnen, en dat is hij dit seizoen eigenlijk niet gewend. Hoog tijd om de boel weer op orde te krijgen, vindt de regerend wereldkampioen.

Hoewel Vettel nog altijd ruim aan kop gaat in het kampioenschap en zijn voorsprong op de nummer twee Mark Webber 85 punten bedraagt, is de Duitser er niet blij mee dat het team van McLaren de laatste twee Grands Prix een auto had die sneller was dan de Red Bull RB7: “En dat moeten we dus zien te veranderen”, zegt hij tegen Formula1.com.

“Het verontrust me nog niet dat we niet langer het snelste team zijn, maar het is aan de andere kant ook niet iets dat we kunnen accepteren”, benadrukt Vettel.

“We moeten analyseren waarom McLaren sterker geworden is en waarom wij relatief gezien minder snel zijn, want wij willen natuurlijk graag terugkeren naar de situatie van het begin van het jaar”, verwijst hij naar de periode waarin Red Bull ongenaakbaar was.

Vettel, die ook eerder al heeft aangegeven dat hij nog niet aan kampioenschap denkt of al aan het rekenen is geslagen, herhaalt tenslotte dat hij dat nu ook nog niet gaat doen: “Ik hou me daar niet mee bezig, en al helemaal niet als ik nog aan het racen ben. Dan denk ik namelijk alleen maar aan wat ik moet doen om te winnen. Er zijn immers nog veel Grands Prix te gaan, dus het enige waar we ons als team op moeten richten is het winnen van zoveel mogelijk races.”