*

Vettel tempert de verwachtingen

Redactie

Redactie

14 juni 2007 23:29

Vettel tempert de verwachtingen

Sebastian Vettel staat voor een lastige opgave. De 19-jarige Duitser moet komend weekend de geblesseerde Robert Kubica bij BMW Sauber vervangen. En dat terwijl hij al ruim twee maanden niet meer in die auto heeft gezeten. Vettel nam op de vrijdag van de Grand Prix van Bahrein (13 april) voor de laatste keer het stuur van de BMW Sauber ter hand. Ook tijdens de twee Grand Prix’ daarvoor (Australië en Maleisië) kwam hij op de vrijdag voor het Duits-Zwitserse team in actie. Zijn laatste echte testdag was 27 februari in Bahrein.

Vettel werd vorig jaar na het ontslag van Jacques Villeneuve (vlak na de Grand Prix van Turkije) als vrijdag- en reservecoureur aangesteld bij BMW Sauber.

,,Het wordt mijn eerste race”, zegt hij donderdag in gesprek met onze Engelse medewerker Adam Cooper. ,,Het belangrijkste is nu dat ik met beide benen op de grond blijf staan. Ik moet het maximale eruit halen, maar meer dan mijn best doen kan ik niet. We zien wel wat het wordt.”

Hij voegt daar nog aan toe: ,,Afgelopen jaar was het allemaal anders. Er was een andere auto, en ook de reglementen zijn veranderd. Ik heb nu voor het begin van het seizoen wat kunnen testen en tijdens die drie vrijdagen, dus het is allemaal wat anders dit jaar.”

AC/PPB