Sebastian Vettel heeft zijn eerste kilometers als Ferrari-coureur inmiddels achter de kiezen. Op het Italiaanse Fiorano maakte de ex-Red Bull-coureur zijn ‘debuut’ voor Ferrari.

De viervoudig wereldkampioen deed dat achter het stuur van een Ferrari F2012 uit, zoals de naam al aangeeft, 2012. Conform het reglement, dat testen met huidige bolides verbiedt, is dat de meeste ‘actuele’ Ferrari Formule 1-auto die Vettel de sporen mocht geven. De F2012 was overigens niet de eerste Ferrari waar Vettel het testcircuit van de Scuderia mee op ging: eerder had hij de baan al verkend met een Ferrari 458 Speciale.

Vettel nam plaats in de cockpit van de F2012 met een grotendeels witte helm op, al was zijn hoofddeksel wel voorzien van stickers van enkele Ferrari-sponsoren en – in het Italiaans – de tekst: ‘Mijn eerste dag bij Ferrari 29-11-2014’. De F2012 was ondertussen voorzien van het startnummer vijf, het nummer waarmee Vettel volgend jaar als inmiddels ex-wereldkampioen mee aan de start zal verschijnen.

De Duitser heeft overigens niet lang gewacht met aan het werk gaan voor zijn nieuwe team. Hij reed vorige week zondag zijn laatste race voor Red Bull en zijn overeenkomst met dat team liep naar verluidt door tot en met afgelopen vrijdag. Grappig om op te merken is wellicht dat Vettel als Red Bull-coureur al eens een Ferrari bestuurde: dat was tijdens een evenement op de Red Bull Ring, toen hij met een Ferrari 87-88C van Gerhard Berger reed.

Vettels uitje van zaterdag in de F2012 en zijn bezoek aan Ferrari dienden overigens vooral om een stoeltje te laten schuimen en kennis te maken met het personeel van de Scuderia en uit te vinden hoe het er bij de renstal aan toe gaat, al zullen de beelden ongetwijfeld ook voor promotionele doeleinden gebruikt worden door Ferrari.

In het onderstaande album zijn meer afbeeldingen van Vettels eerste dag bij Ferrari te zien.