*

Vettel vervangt Kubica

Redactie

Redactie

14 juni 2007 21:50

Vettel vervangt Kubica

Robert Kubica doet niet mee aan de Grand Prix van Amerika. De doktoren van FIA vinden het te gevaarlijk om hem te laten racen, na zijn crash van afgelopen zondag in Canada. Sebastian Vettel (19) is zijn vervanger. Dat is donderdagavond iets voor 22.00 uur Nederlandse tijd bekend geworden.

Kubica verklaarde eerder op de dag tijdens een persconferentie nog zich zo fit als een hoentje te voelen en dolgraag weer te willen racen. Maar de doktoren van de internationale autosportbond FIA vinden dat dus geen verstandig idee. Een tweede klapper in korte tijd kan wel eens ernstige gevolgen hebben, zo menen zij.

Wanneer Kubica weer in actie komt is vooralsnog onduidelijk. Vlak voor de Grand Prix van Frankrijk, die over zo’n twee weken plaats heeft, ondergaat de Poolse coureur van BMW Sauber opnieuw een aantal medische onderzoeken. Als hij die met verve doorstaat, mag hij weer racen.

Kubica baalt vanzelfsprekend als een stekker. Tegenover FORMULE 1 RaceReport verklaart hij: ,,Ik had echt verwacht hier te kunnen racen. Ik ben wel eens in slechtere conditie in een auto gestapt.” Desondanks accepteert de Pool de beslissing van de FIA. ,,Ik begrijp hun motivatie. Er zit voor mij niks anders op dan toekijken. Ik wens Sebastian veel succes, maar hoop wel dat ik voor Frankrijk word goed gekeurd.”

PPB/LV