*

Vettel: ‘Vier tienden achter meer dan verwacht’

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

15 april 2017 20:33

Vettel: ‘Vier tienden achter meer dan verwacht’
Sutton Images

De achterstand die Sebastian Vettel in de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein had op de Mercedessen, was groter dan de Duitser had verwacht. Daarom is Vettel niet geheel tevreden.

“Toen ik mijn tijd neerzette in Q3, was ik eerste heel blij. Maar vervolgens zag ik welke tijd ik had gereden, en werd mijn humeur minder”, zegt Vettel. De Ferrari-coureur werd derde, iets meer dan vier tienden achter snelste man Valtteri Bottas. “Dat was een stuk meer dan ik had verwacht, gezien hoe goed ik me voelde.”

Daarna probeerde Vettel in zijn laatste run nog een betere rondetijd neer te zetten, maar dat lukt niet. “Ik deed in iedere bocht waarschijnlijk net iets te hard mijn best, we hadden toch niets te verliezen.”

Waar Ferrari het precies verloren heeft ten opzichte van Mercedes, kan Vettel niet zeggen. “Overal een beetje. Sector één en drie waren niet zo goed, sector twee viel nog wel mee. Ik weet niet of zij een update hebben voor hier waardoor ze harder kunnen. Met het oog op morgen is het belangrijk dat de auto vandaag goed aanvoelde.”

Lees meer over

Ferrari Vettel

Gerelateerd