*

Vettel vlakt Mercedes en Red Bull nog niet uit

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Vettel vlakt Mercedes en Red Bull nog niet uit
Sutton Images

Sebastian Vettel was in de tweede training in Maleisië op afstand de snelste man op de baan, maar als meer dan ‘redelijk’ wil de Duitser zijn dag toch niet omschrijven.

Zes tienden was Vettels voorsprong op Ferrari-teamgenoot Kimi Räikkönen in de droge tweede sessie, met de Red Bulls daarachter op acht tienden, Fernando Alonso op P5 en de grote rivalen van Mercedes op de zesde en zevende stek, op 1.4 seconde.

Een flinke marge, maar Vettel vlakt Mercedes niet uit: “Want zij leken ergens mee te worstelen en hebben dat zaterdag vast opgelost.” Met Red Bull houdt hij ook zeker nog rekening: “Zij waren vooral onder wisselvallige omstandigheden erg snel, al werd er toen niet heel veel gereden.”

“Het zou voor ons natuurlijk fijn zijn deze pace de rest van het weekend door te kunnen trekken, maar wij weten natuurlijk ook niet wat de rest vandaag allemaal heeft gedaan”, doelt hij op de mogelijk afwijkende testprogramma’s.

“Het blijft immers vrijdag, je speelt dan toch met de afstelling en andere zaken.” Met dat alles in het achterhoofd omschrijft Vettel zijn eigen dag verder als ‘oké, maar nog niet ideaal’. “We zitten ook nog met wat vragen. We moeten dus maar afwachten hoe iedereen er vanaf morgen op staat.”

 

Gerelateerd