Ferrari’s Sebastian Vettel had soms het gevoel dat de Grand Prix van Duitsland geen einde zou kennen, zo lang duurde zijn thuisrace, maar het stelde hem in staat zich van de twintigste naar de tweede plek te vechten.

“Wat een lange race! Hij leek wel niet op te houden”, lacht Vettel. “Het was leuk, maar ook zwaar onder deze omstandigheden en de beslissingen qua bandenkeuze”, doelt hij op hoe soms slicks, en dan intermediates weer de beste banden waren.

Naar voren komen duurde even, vertelt Vettel. “Op intermediates had ik het niet echt te pakken, maar daarna kwam ik op stoom – in die zin was het goed dat het zo’n lange middag was, dus!”

“Op het eind was het gewoon auto-na-auto pakken”, doelt Vettel op de slotfase, inclusief sprint na de finish na de laatste safetycar, waarna hij nog van buiten het podium naar de tweede plaats ging. “Veel jongens deden het rustig in bocht één, dus daar ging ik gewoon telkens vol in. Zo had ik DRS en kon ik er met nette acties langs op het lange rechte stuk.” Een heel avontuur, al met al: “Het was zo’n gekke race, dat ik het niet allemaal kan samenvatten!”