Polesitter Sebastian Vettel denkt dat het morgen niet eenvoudig voor hem zal worden om de zege te pakken in Canada, aangezien het volgens hem dicht bij elkaar zit aan de kop van het veld.

“Morgen is het weer een nieuwe dag en een nieuw avontuur”, spreekt Vettel tijdens de persconferentie na de kwalificatie. “We hebben de laatste twee Grands Prix gezien dat het op zondag dicht bij elkaar zit en dat zal hier niet anders zijn.”

“We zijn er helemaal klaar voor om de strijd aan te gaan, maar het zal zeker niet makkelijk worden”, vervolgt de regerend wereldkampioen, die ook nu weer aan de leiding gaat in het kampioenschap.

Vettel is er verder bevreesd voor dat zijn rivalen morgen optimaal gebruik kunnen maken van KERS, terwijl Red Bull dit systeem nog altijd niet volledig aan de praat heeft gekregen en zijn teamgenoot Mark Webber vandaag wederom met een defect te maken kreeg: “Als het geval is, dan wordt het moeilijk voor ons om onze rivalen af te stoppen”, weet hij.

“Gelukkig genoeg heb ik er vandaag geen problemen mee gehad en is er ook geen reden om te denken dat het stuk gaat, maar er is toch een grotere kans dat KERS het bij ons begeeft dan dat bijvoorbeeld de Ferrari-jongens een motorprobleem krijgen”, constateert Vettel tenslotte.